Direktlänk till inlägg 31 oktober 2011
2 msk olivolja
1 st finhackad gul lök
1 bit färsk fänkål, skuren i små tärningar (ca 50g)
1 tsk tomatpuré
6 dl fiskbuljong (av tärning)
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
ev lite cognac
Salt och nymalen peppar efter smak
1 knippe dill, finskuren, till garnering
1. Skala räkorna men spara skalen. Ställ räkorna svalt så länge.
2. Fräs räkskalen i oljan i en kastrull någon minut.
3. Tillsätt lök, fänkål och tomatpuré.
4. Fräs ytterligare ett par minuter.
5. Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter.
6. Sila.
7. Häll tillbaka buljongen i en kastrull.
8. Häll i grädde och koka ca 10 min.
9. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt cognac. Arrangera räkorna vackert och garnera med dill.
Vi hoppas på en smaksensation! ;)
Ja, i fem dagar har jag varit sjuk nu. Ont i halsen, örat och feber till och från! Nu vill jag bli frisk! 100% frisk!!! Till veckan ska jag jobba hela veckan och sen är det dagsbför skola igen den 2sep :) längtar faktiskt! ;) Ska bli kul att blädd...
Sitter just nu i bilen och väntar på Martin. Han är just nu inne på s.o.s alarm och gör ett test ;) håller tummarna!! :D Semestern var underbar! Håkan Hellström var underbar! Ja, allt har varit bra nu på slutet! :) Har börjat ta tag i körkortet...
Haha igår gick vi på hamnfestivalen och jävlar vad kul vi hade!! En hel 70s vodka drog jag i mig ensam... Haha sinnessjukt! Dansade, skrattade och skrattade mera! Bra kväll! Dagen var också bra. Vi gick iväg på en liten utflykt med familjen ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 |
|||
17 |
18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | |||
31 | |||||||||
|