Alla inlägg under oktober 2011

Av Tove - 22 oktober 2011 15:38

Pratade med Linda förut och hon vill att jag ska komma dit och dricka, men tåget har redan gått och nästa går inte förrän 23.40 Så isf måste jag ju sitta här först å ha ensamfest! Så.. hmm.....

 


Sen har jag pratat med Annelie, och kanske det blir så att man går dit å sitter där med dom ett tag... Vore ju inte helt fel det heller! Hmmm....

 


Sen ringde Tessan också och vill att jag ska komma till henne nere på stan, dom har hotellrum på Knaust, och ville jag skulle komma å dricka en grogg! 
Kan det sluta med att man går dit? Hmm...

   


Alla lockar mig för tillfället och alla lockar på olika sätt och av  olika själ! Eller ska jag strunta i allt och vara hemma med Martin å se på tv å mysa på! Han är ju lite piggare nu och han tycker också att jag kunde gå ut ikväll.. men vet ju inte om jag egentligen orkar!

           

Av Tove - 21 oktober 2011 22:06

Idag har det varit lugnt här hemma, tv och mera tv har stått på schemat.

Ätit gott har vi också gjort...


Varmrätt

Hackade rödbetor och potatisklyftor i ugn

Helstekt fläskfilé

Champinionsås på rödvinssky

Sallad ( isbergs, gurka, tomat, rödlök, broccoli, fetaost och en god vinäger på)


Efterrätt

Milkshake med smak av hallon

(färska hallon, vaniljglass, lite grädde och mjölk) 



Nu ska vi gå och lägga oss i sängen och slå på en film. Tror det blir så att vi ser klart Troya och sen sover.. båda två är astrött!

Av Tove - 21 oktober 2011 12:44

Det blev opration igår, Martin sov ingenting på hela natten, jag i två timmar och klockan 06.00 var vi på plats på akuten, vid nio opererades han. 

Helt slut i kroppen när vi kom hem så la han sig på sängen och somnade på stört och sov till 18.00 på kvällen... Helt slut, upp och åt och la sig igen. Båda två sov ganska mycket igår. Såg på film emellanåt som vi oftast somnade till. 
Imorse iväg till distriktsköterskan för att lägga om såret och imorgon dit igen.

Blod i sängen där han har sovit, och alvedon och antibiotikan äter han med jämna mellanrum för att hålla sig så pigg och alert som möjligt!

Stackarn :(


Camilla och Linda ringde och ville att jag skulle komma och dricka grogg och det händer ju inte alltför ofta så får se om jag kanske gör det imorgon! Känns just nu som att jag blir hemma, jag har ju en riktig sjukling här hemma som behöver pysslas om. Hade jag varit Martin så hade jag nog velat ha mig hemma! 
Det beror på hur han mår imorgon, om han klarar sig bättre och om febern går ner? För som det är nu så svamlar han och yrar på i sömnen, vaknar kallsvettig och skakar... Vet ju hur det är att ha hög feber själv och det är inte roligt att vara ensam då.. Man behöver någon som kan hämta vatten och förklara att det bara är en dröm. För gud vilken yrsel man kan få. Sen är det kanske lite så också att om man är ensam så har man inget val men om man är van att han någon så vill man ha den där. Som när man var liten och ville ha mamma hemma om man var sjuk, så är det nog lite när man är vuxen och har en partner, man vill bli ompysslad.. så är det bara...


Kom att tänka på när Linda opererades och jag fick följa med för mamma hade magsjuka. Det var ju bara för några år sen, vuxna båda två. Jag sov över med henne på vårdhotellet för hon fick inte vara ensam för läkarna. Jag var så orolig för hon "ville inte" vakna ur narkosen som dom sa.. Jag skulle komma dit efter två timmar och när jag kom dit så vaknade hon inte.. Dom blev lite oroliga och jag kommer inte ihåg nu hur lång tid det tog men någon timme extra låg hon där i jätte djup sömn. FY FAN! 

Det är otäckt med nedsövninigar!!


Men innan hon sövdes ner och fick byta till dom förskräckligt snygga sjukhuskläderna så knäppte jag det här kortet. HAHA kolla in mössan också! :)

 




Av Tove - 19 oktober 2011 15:31

Imorgon blir det troligtvis operation för Martin!
Stackarn har sovit i två timmar inatt, gått mellan soffan och sängen,  fram och tillbaka, vridit och vändit och i ren desperation och utmattning så lyckades han tillslut att somna!

Vaknade av att telefonerna ringde, min mamma och hans mamma. Typiskt mammor!! ;P

Det är svårt att se någon man älskar ha en konstant smärta och veta att man inte kan göra någonting för att ta bort den... Man kanske skulle bli doktor eler göra som mamma och pappa gjorde när jag var liten, blåsa eller pussade bort det onda!

 


Idag har vi haft en riktigt slappdag, sett film och mera film.. VRÅLBRA!!!!

Martin tog och klev upp och gjorde en köttfärssås medan jag cyklade på Ica och handlade alvedon och pasta! Nu ligger han återigen på soffan helt utslagen och trött, ont som fan har han också! Alvedonen hjälper bara lite.... :(



Pratade nyss med Maja i telefonen, en massa skitsnack som vanligt, om skola och pojkvännerna våra.  Jag om min som är sjuk och hon om sin som är borta tills på tisdag! Pratade även lite om hennes lilla bebis i magen såklart. Ska bli intressant att se om det är en eller två! NU börjar ju jag också tro att det är fler än en, fast jag trott på en hela tiden! Vi får snart se... 

HAHA det var så roligt när hon sa första gången att hon trodde det kanske var två. Hon ringde mig och sa ganska skärrad och lite rädd:

- Tänk om det är två Tove? Då ska jag ha två av allting... och tvillingvagn!!!

Jag svarade:

- MEN GUD VAD ROLIGT  MAJA, det har jag alltid velat ha!!

Och då säger hon......

-JAG TAR JU DIN DRÖM TOVE!

HAHAHA söt hon är alltså precis som om man kan bestämma hur många man ska få.. Jag har alltid velat ha tvillingar men inte skulle jag bli arg om jag skulle få en!

Nu hoppas vi bara på att Maja och Jockes bebis är frisk och sen om det är två så är det en bonus ;) 



19/10 -1929 föddes du.... GRATTIS MORMOR PÅ DIN 82års DAG!!!     

 







 

Av Tove - 18 oktober 2011 17:58

Martin har troligtvis fått tillbaka sin cysta vid ryggslutet och är sjuk, jättedålig är han. Han kan knappt gå, ligga eller stå. Nu ligger han och sover på soffan, hoppas han kan sova ett tag och att medicinen hjälper så han slipper operation! 

Dom sa förra året då han opererades att den kunde komma tillbaka och den här gången gör det ont på exakt samma ställe, så igår var han till doktorn som kunde konstatera att det var samma men att antibiotika kanske kunde räcka den här gången och om det inte blir bättre inom tre dagar så får han opereras! :(


Jag känner mig dum som gnäller på att jag har ont i magen och troligtvis feber, då det  inte går att jämföra med Martin, den stackarn! :(

Tog iaf ett ryck med lite städning efter helgen som blev minst sagt livad!

Nu sitter jag och kallsvettas framför datorn och funderar på om jag ska hoppa in i duschen eller ringa Annelie först? Tror det blir Annelie!! 


 


Av Tove - 15 oktober 2011 14:42

Igår var det full rulle igen, spelade charader drack och åt gott.

Var iväg på krogen där vi dansade och sjöng karaoke!
Hem, åt pizza och sov!  

En riktig dunderkväll med mycket skratt och extremt roliga dancemoves! 

Jag ska nog snart cykla iväg och handla lite till kvällens middag, under tiden ligger Martin och sover och Per tittar på Top Gear.

Får se vart det bär iväg ikväll.. Det blev en hård helg med roligt främmande och fruktansvärt mycket skratt och surr!

Nästa helg blir det definitivt lugnt, Martin jobbar och jag tar bara och är hemma tror jag! 
HAHA men känner jag mig själv rätt så kan det hända att någon rolig människa ringer och vill ut och jag hakar på, men just nu: NEJ JAG STANNAR HEMMA!! 


Av Tove - 14 oktober 2011 16:07

Ikväll blir det carnitas på Högbergsgatan!
En mexikansk nationalrätt om jag inte minns fel?

....och fruktansvärt gott är det också! Vi har bjudit pappa, Linda och KP på det förut och dom tyckte det var minst lika gott  som vi så den här gången ska vi bjuda Per på det! Hopaps han gillar det lika mycket som vi! 

Smakerna går inte att beskriva, lite tacos fast med fläskkött som legat i marinad länge och som sen kokas upp i flera timmar i coca-cola ( tills det blir riktigt mört och trådigt), starka kryddor bland annat chili, vitlök och lime. I marinaden är det kryddor som cayenne, peppar och apelsin
MUMS SÄGER JAG BARA!

Igår hade vi lite fest!
Martin hade inte sovit på över ett dygn, han är en sån som har svårt att sova när han åker någonstans, tåg/flyg/buss så han lyckades bara någon timme på flyget och sen vilade vi alla tre och sov lite på eftermiddagen, typ i 2-3 timmar.

Är jätteimponerad över hur länge vi var vaken, tröttheten gick som i vågor å kul hade vi! Vi spelade gitarr och sjöng i kör (jag och Annelie sjöng en vers och Jim och Martin en) HAHAHA Per fick sitta på första parkett å lyssna! Sen sjöng även Martin och Per lite gamla goingar när jag spelade till!

Vi spelade drickspel och surrade en massa skit, vissa diskussioner var hetare än andra! :P

Härliga tider!


Känner mig trött just nu så tror jag ska ta och vila en stund... Man får passa på att vila medan köttet vilar! HAHA köttet Ligger i marinaden och göttar till sig så då kan ju jag lägga mig i sängen å götta till mig jag å! :P 
 

Av Tove - 12 oktober 2011 16:00
Jag ser livet utanför, blått och kallt.
Här inne är det fridfullt, rött och varmt.
Solens strålar vidrör allt levande och dött.
Allt det svarta blir till färg, det glittrar och blåser upp.
Vinden känns inte längre när jag går.
Jag går och går och går.
Det är tyst från andetag och allt..
Det känns återigen blått och kallt.
Men då går jag in igen, in i mig själv.
Hör skratt och ser ett öga, en tår,
någon därinne som frågar hur jag mår.
Det är rött och varmt, en fridfull gestalt.

Dikt av Tove Eriksson 2011-10-12
Ovido - Quiz & Flashcards